Kun metsästä löytyy puolukoita ja naapurista omenoita, niin on ihan pakko pyöräyttää piirakka. Minulla on käytössä vanha ohje, jota silloin tällöin muuntelen.
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl rasvatonta hedelmä- tai marjajogurttia
1 muna
Täyte:
1 dl rasvatonta hedelmä- tai marjajogurttia
1 muna
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
Pinnalle:
n.5-6 dl omenviipaleita
kanelia
1,5 dl puolukoita
Peitä peltinen piirasvuoka (halkaisija n. 22 cm) leivinpaperilla, ettei vuokaa tarvitse voidella. Jos vielä rutistat leivinpaperin ennen kuin laitat sen vuokaan, niin taikinan levittäminen on vaivatonta, kun paperi ei liiku.
Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon öljy, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina jauhotetuin sormin piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Lado omenaviipaleita taikinan päälle niin paljon, että pohja peittyy. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada omenoiden päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja lopuksi puolukat. (Tähän piirakkaan laitoin kanelin puolukoiden päälle, joten siksi puolukoiden puna ei ole oikean värinen.)Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia uunin kolmannella tasolla.
Kohta minäkin pääsen puolukkaan, ei ihan vielä kuitenkaan.
VastaaPoistaPiirakkaasi katsellessa ja ohjetta lukiessa alkaa tehdä mieli leipoa itselläkin.
Näyttää herkulliselta. ihan rupesi tekemään mieli leipoa itsekin.
VastaaPoista