Aamupuuron päälle olen hilloketta laittanut. Sopii myös rasvattoman raejuuston kaveriksi välipalana.
tiistai 24. kesäkuuta 2014
Nyt tehdään raparperihilloketta
Raparperipuska työntää uutta vartta sateiden ansiosta. Pienellä vaivalla raparperistä saa tehdyksi hilloketta. Jotkut puhuvat kompotista eikä hillokkeesta. Pilkoin huuhdellut varret (kolme paksua vartta = 800 gr) kattilaan mehustumaan yön yli sokerin ( 2 dl) ja mausteiden (1 tl vaniliinisokeria, 1 tl kanelia ja 1 tl inkivääriä) sekä öljyn ( 1 rkl rypsiöljyä) kanssa.
Yön aikana varsista irtoaa nestettä sen verran, ettei vettä tarvitse lisätä. Palaset pehmenevät jo yön aikana sen verran, että riittää oikeastaan n. 10 minuutin kiehauttaminen. Itse en osaa sanoa, minkä lisän tuo öljy tekee. Netistä kun katselee kompottiohjeita, niin niissä näkyy oljyä käytettävän.
Aamupuuron päälle olen hilloketta laittanut. Sopii myös rasvattoman raejuuston kaveriksi välipalana.
Aamupuuron päälle olen hilloketta laittanut. Sopii myös rasvattoman raejuuston kaveriksi välipalana.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hei Piri!
VastaaPoistaHerkullisen näköistä hilloketta, minä olen täällä palellut ja raparperia vain piirakaksi valmistellut. Toivotaan että lämpiää..
Olen siirtänyt virtuaalista olomuotoani ja löydät minut nyt pohtimassa ämpyrän aatoksia mustarastaan suulla.
Raparperihilloke maistuu minullekin, mutta taidan vieläkin jäädä sitä ilman, sillä pikkuinen raparperipuskani ei ota varttuakseen.
VastaaPoistaHarmi, että puskasi on alkutekijöissään. Toivossa on hyvä elää. Ainakin jollei ole käynyt niin kuin meidän mökillä. Isäni metsäiseen maahan istuttama raparperi työntää sellaista vartta, että näyttää siltä, kuin punaisia lyijykynän varsia olisi nousemassa maasta. t. Piri
VastaaPoista