tiistai 24. kesäkuuta 2014

Nyt tehdään raparperihilloketta

Raparperipuska työntää uutta vartta sateiden ansiosta. Pienellä vaivalla raparperistä saa  tehdyksi  hilloketta.  Jotkut puhuvat kompotista eikä hillokkeesta.  Pilkoin huuhdellut varret (kolme paksua vartta = 800 gr) kattilaan mehustumaan yön yli sokerin ( 2 dl) ja mausteiden (1 tl vaniliinisokeria, 1 tl kanelia ja 1 tl inkivääriä) sekä  öljyn ( 1 rkl rypsiöljyä) kanssa.


Yön aikana varsista irtoaa nestettä sen verran, ettei vettä tarvitse lisätä. Palaset pehmenevät jo yön aikana sen verran, että riittää oikeastaan n. 10 minuutin kiehauttaminen. Itse en osaa sanoa, minkä lisän tuo öljy tekee. Netistä kun katselee kompottiohjeita, niin niissä näkyy oljyä käytettävän.

Aamupuuron päälle olen hilloketta  laittanut. Sopii myös  rasvattoman raejuuston kaveriksi välipalana.





3 kommenttia:

  1. Hei Piri!

    Herkullisen näköistä hilloketta, minä olen täällä palellut ja raparperia vain piirakaksi valmistellut. Toivotaan että lämpiää..

    Olen siirtänyt virtuaalista olomuotoani ja löydät minut nyt pohtimassa ämpyrän aatoksia mustarastaan suulla.

    VastaaPoista
  2. Raparperihilloke maistuu minullekin, mutta taidan vieläkin jäädä sitä ilman, sillä pikkuinen raparperipuskani ei ota varttuakseen.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi3/7/14 15:25

    Harmi, että puskasi on alkutekijöissään. Toivossa on hyvä elää. Ainakin jollei ole käynyt niin kuin meidän mökillä. Isäni metsäiseen maahan istuttama raparperi työntää sellaista vartta, että näyttää siltä, kuin punaisia lyijykynän varsia olisi nousemassa maasta. t. Piri

    VastaaPoista