sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Joulun tuntu syntyy tekemällä

Kun kerran ulkona satoi vettä, niin kyllä yksi taatelikakkukin sai mielen jouluisemmaksi huomisen joulukonsertin alla.

Ja kun vielä laittoi mustikanvarpukannuun punaisen rusetin, niin virittäytyminen onnistui täydellisesti. Netissä on noita taatelikakun ohjeita pilvin pimein.





Käytin muuten hienoa sokeria vuoan jauhottamiseen. Hyvin irtosi.


Taatelikakku

1 paketti kivettömiä taateleita (n.200 g)
2 dl vettä
1/2 dl kahvia
(yllä mainitut aineet kiehautetaan ja jäähdytetään)

3/4 dl rypsiöljyä
(lisätään edellisten joukkoon)

2 dl sokeria
2 kananmunaa
(nämä vatkataan eri astissa kuohkeaksi ja lisätään edellisten joukkoon)

1 banaani (haarukalla hienonnettu)
1 dl rasvatonta maitoa
(nämäkin lisätään ja lopuksi lisätään allaolevista kuiva-aineista tehty jauhoseos)

3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl muskottipähkinää
1 tl vanilliinisokeria

2,2 l vuoka, paistoaika 60 min uunin alatasolla 175 asteessa

2 kommenttia:

  1. Jo vain alkaa jouluiselta tuntua, kun leipoo jouluisia tuoksuja.
    Taatelikakun ohjeesi on melkolailla erilainen, mitä minä joskus olen leiponut. Saattaa kiinnosta leipoa, vaikken ole vielä antanut ajatuksieni jouluun livahtaakaan.

    VastaaPoista
  2. Pitäisi minunkin aloittaa leipominen, vielä tuntuu kovin nihkeältä. Maistoin palan kakkuasi jospa siitä saisin inspiksen.

    VastaaPoista