sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isänpäivänä



Isäni (lapsenlikan sylissä) ja hänen veljensä vuonna 1920.


Kolme esi-isääni on tässä kuvassa isäni kotitalon edessä luultavasti vuonna 1924. Isäni istuu äitinsä (mummoni) ja vanhimman veljensä välissä. Hevosen selässä on isänisä  (ukkini). Tikkailla istuu isänisänsisä. Kuvan vasemmassa reunassa on isäni vanhin siskopuoli koiran kanssa.  Pienin poika on isän nuorempi veli mahdollisesi 2-vuotiaana. Seisomassa luultavimmin palvelusväkeä.

Näistä esivanhemmistani en ehtinyt tavata kuin mummoni, joka kuoli vuonna 1958.

4 kommenttia:

  1. Minusta nämä vanhat kuvat ovat aarteita. Vasta nyt kun omat juuret ovat alkaneet kiinnostaa, ei ole ketään kenen kanssa juttelisi tai kysyisi asioista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aarteita todella. Näitä ruskeasävyisiä kuvia ei ole montaakaan. Olisi pitänyt kysellä enemmän. Isälle tärkeät kuvat olivat hänellä "omassa tallessa", joten harvoin niitä pääsi edes katsomaan.

      Poista
  2. Sinulla on arvokas kuva. Oletko jo teettänyt siitä lisää kuvia? Vaikka uudelleen otettu ei olekaan sama kuin aito vanha, niin on se kuitenkin jonkinlainen varmuuskopio.
    Kuten sinä, olen myös kiinnostunut omista juuristani, mutta valokuvia on olemassa valitettavan vähän.

    VastaaPoista
  3. Ihan sydäntä pakahduttaa tämä kuva ja sen tunnelma. Minäkin vaalin vanhoja kuvia, ja sitä myötä muistoja, aarteinani.

    VastaaPoista