sunnuntai 12. elokuuta 2012

Vaniljainen tuoksu käy nenään

Toisilla on viherpeukalo, mutta minun naapurillani on kukituspeukalo. Oli sitten kyse orkideasta, pelargoniasta tai kaktuksesta, niin naapurini saa kaikki kukkimaan. Kukkapöytä on olohuoneessa, jonka ikkunat antavat sekä etelään että länteen. Siinä hyvät puitteet.

Viimeksi kävin ihastelemassa vanhanpojan kukintaa. Nuppuja oli kymmenkunta. Edellisenä iltana avautui yksi kukka ja seuraavana päivänä kaksi muuta. Edellisillan kukka oli jo lakastunut. Lumoavan kaunis on kukka sisältä. Ja mikä tuoksu.





4 kommenttia:

  1. Minulla ei kaktukset kuki. Hoidankohan liikaa niitä?
    Onko kukassa vaniljan tuoksu?

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuoksu on vaniljainen. Parin metrin päässä tuntui.

    Minulla on pari kukkivaa lehtikaktusta. Jos muistan laittaa ne kesäksi ulos ja pitää niitä siellä miltei pakkasiin asti, niin silloin ovat käyneet kukkimaan.

    Viimeksi kun minulla oli vanhapoika, niin märkäni käsiin.

    VastaaPoista
  3. Kaktuksien hoito pitää kokonaan unohtaa. Sain lahjaksi pienen kaktuksen alun ja luulin, etttä se oli feikki. Unohdin sen pitkäksi aikaa ikkunaverhon taa ja kas, eräänä päivänä se toimeliaasti työnsi esiin kukkavanaa. Juuri kuvan mukaista. Sen jälkeen se on kukkinut ties kuinka monta kertaa, hoitamatta raukka, se varmaan yrittää kiinnittää huomiotani. Ainoa huono puoli on, että kaktus kukkii vain päivän ja sitten lakastuu.

    VastaaPoista
  4. Todellakin tulee mieleen, että miksi ihmeessä kasvi näkee vaivaa avata iso kukka vain päiväksi. Ja monesti vielä myöhän illalla. Minutkin on naapurin 85-vuotias rouva kutsunut kukintaa katsomaan iltayhdeksän maissa.

    VastaaPoista